BETAALBAARWONEN BV
ONTWIKKELAAR VAN DUURZAME INNOVATIEVE WOONCONCEPTEN.

Al onze woningen worden gebouwd met het revolutionaire NedPanel bouwsysteem. Niet alleen garandeert dit modulaire bouwsysteem een hoge isolatiewaarde, een korte bouwtijd en optimale bescherming tegen weersinvloeden maar biedt de woning ook constructie-technische voordelen die niet evenaard worden door traditionele bouwmethodes. Bouwen met de NedPanel bouwmethode is high-performance in alle opzichten. Ook wat betreft de carbon footprint en vooral duurzaamheid.

CARBON FOOTPRINT

Modulair bouwen is het antwoord voor BetaalbaarWonen BV. Snel en schoon en met minimale impact op het milieu. We verkorten de bouwtijd tot wel 35%, wat natuurlijk montagetijd op de bouwplaats bespaart en ook de kosten verlaagt. Bovendien is onze carbon footprint op de bouwplaats zelf ook aanzienlijk lager. Een grote besparing wordt behaald door het verminderen van het aantal vrachtwagens voor het transport van bouwmaterialen tot wel meer dan 50%. Ook is het niet nodig om zwaar hijsmaterieel te gebruiken om de huizen te monteren.
 
De injectie van schuim tussen de panelen sluit alle luchtlekken in het paneel. Er is geen thermische lekkage en daardoor worden zeer hoge isolatiewaarden behaald. Tegelijkertijd zorgt deze methode voor een perfecte verlijming tussen de huidplaten en de binnenstructuur van de NedPanels en resulteert in een ongelooflijk sterk en stijf bouwelement met een laag gewicht. De sterkte van het paneel wordt aanzienlijk vergroot. Dat draagt bij aan het gevoel van comfort in een modulair opgebouwde woning.
De lage massa van de woning gecombineerd met enige mate van flexibiliteit maakt de woningen zeer geschikt voor gebieden met enige seismische activiteit.

LICHTGEWICHT PANELEN

NedPanel bouwelementen ten opzichte van traditionele beton- of steenbouw kan een veel lichtere fundering worden toegepast. Afhankelijk van het woningtype of de bodemsamenstelling ter plaatse gebruiken wij voor onze woningen doorgaans drie funderingssystemen:

  1.  Fundering op Staal; een gewapende betonvloer gestort op een geïsoleerde EPS/XPS isolatielaag met een dikte van minimaal 200mm.
  2. Suspended; de NedPanel vloerelementen van de woning zijn geplaatst en bevestigd op een modulair stalen frame van C-Profielen. Het metalen frame wordt ondersteund door gegalvaniseerde schroefpalen en wordt geplaatst 15-20 cm boven de grond.
  3. Drijvend; door het relatief lage gewicht van de NedPanel elementen zijn de woningen ook zeer geschikt voor drijvende funderingen en pontons.

EENVOUDIGE BOUW

Door gebruik te maken van gestandaardiseerde afmetingen van de elementen en de integratie van de buizen in de panelen, wordt het bouwen op de “NedPanel manier” aanzienlijk eenvoudiger gemaakt in vergelijking tot traditioneel bouwen. Hierdoor wordt niet alleen de bouwtijd enorm verkort, maar wordt ook gebruik gemaakt van de behoefte van professionele bouwers en installateurs om de woning af te werken. Ze zijn niet alleen duur, ze worden ook steeds moeilijker te vinden. Het NedPanel-bouwsysteem maakt bouwen eenvoudiger, schoner, snel maar bovenal betaalbaar.

MODULAIRE BOUW

Door de relatief kleine afmetingen van de NedPanel elementen is het ook op moeilijk bereikbare locaties eenvoudig te bouwen met losse elementen. Het is ook mogelijk om de woningen te prefabriceren tot bijna afgewerkte wand-/dakelementen of als plug and play bouwmodules. De modules zijn eenvoudig stapelbaar tot 3 bouwlagen. Als er hogere gebouwen gewenst zijn, kunnen de modules worden geïnstalleerd in combinatie met modulaire stalen of betonnen constructieframes.

Emissievrije Bouwplaats

Een ander bijkomend voordeel van het lage gewicht in combinatie met de relatief kleine afmetingen van de NedPanel bouwelementen resulteert in de mogelijkheid om de woningen uitsluitend met elektrische- bouwmachines en gereedschap te monteren. Hierdoor kunnen de woningen op locatie volledig emissie-vrije gebouwd worden. Het is zelfs mogelijk om de huizen volledig “off the grid” te bouwen met een mobiel batterijpakket.

Bouw Systeem

alle woningen

Bouw Systeem

alle woningen

ALL-IN-ONE SOLUTION

Het gepatenteerde NedPanel bouwelement is meer dan alleen een “grote bouwsteen”. Het alles-in-één element van NedPanel combineert de volgende eigenschappen in één product:

Constructief element toepasbaar als vloer, binnen- en buitenmuren en dak.

Hoge isolatiewaarde door gebruik van PIR isolatie.

Uitermate geschikt voor luchtdicht bouwen.

Geschikt voor bijna alle gevelafwerkingsmaterialen zowel binnen als buiten.

Wandconstructie met A1 klasse brandwerende gevelplaten.

Integratie van stekerbaar elektrische bekabeling.

Integratie van koud- en warmwaterleidingen.

Geïntegreerde dampdichte laag op de binnenwand.

 

DESIGN PHILOSOPHY

Gevelafwerking:

Zowel de binnen- als buitenbeplating van de NedPanel bouwelementen zijn gemaakt van Magnesium Oxide (Mgo). Dit is een cementgebonden, glasvezelversterkte constructieplaat die niet alleen bestand is tegen de Nederlandse weersinvloeden maar is ook brandwerend. In tegenstelling tot de OSB-beplating die gewoonlijk wordt toegepast in houtskelet- of SIP-constructiemethoden. Het NedPanel-systeem is gebouwd om net zo lang mee te gaan als beton, maar zonder de enorme vervuiling die de cement industrie veroorzaakt.

De NedPanel elementen zijn geconstrueerd met standaardbreedtes van 60 cm of 120 cm. De bouwelementen worden in standaard lengtes geproduceerd. Onze complete woninglijn is zo ontworpen dat woningen uitsluitend gebouwd worden met standaard panelen. Dit resulteert in maximale efficiëntie op de bouwplaats en ‘schoon’ bouwen zonder afval. Niet alleen zijn de bouwelementen gebaseerd op deze afmetingen, ook de ramen, deuren en diverse gevelafwerkingen zijn gebaseerd op deze afmetingen. Hierdoor kunnen de woningen eenvoudig geconfigureerd- of aangepast worden zonder tijdrovende- en vaak kostbare procedures met architecten of constructeurs. 
 
Dit zorgt voor maximale efficiëntie gedurende de volledige bouwcyclus, van de ontwerpfase tot de oplevering van de woning.