Over ons

Wat betaalbaarWonen zo allemaal doet

Diensten

Modulair huis ontwerp

Project ontwikkeling

bouw op maat

Bezoek onze demo woningen

wat wij anders doen

Traditionele steen- en betonbouwmethoden scoren relatief slecht op isolatiewaarde en zijn moeilijk betaalbaar te houden binnen de Isolatienormen van het bouwbesluit.

Vrijwel alle projectontwikkelaars en gemeenten ontwikkelen en bouwen woningen die nog maar ‘net’ voldoen aan de momenteel gestelde isolatienormen. 

Een noodzakelijke reden als winstmaximalisatie het doel is.

De woningen van BetaalbaarWonen huldigt een totaal ander principe: Zij stelt het rendement van de bewoner centraal. Niet dat van de ontwikkelaar/bouwer.

Dit uitgangspunt is eenvoudig te checken door vergelijking van de Rc waarden van onze woningen met die van een collega bouwer. Volgens het huidige bouwbesluit moet een gevel de minimale Rc-waarde hebben van 4,7 m2K/W. Onze standaard gevels hebben een Rc-waarde van 6,8 m2K/W ruim 40% boven de norm!

Daken moeten voldoen aan de minimale Rc-waarde van 6,3 m2K/W. Als standaard Rc-waarde voor daken hanteert BetaalbaarWonen 8,4 m2K/W, 33% boven de norm!

Natuurlijk hadden wij ook onze bouwelementen dunner kunnen maken om kosten te besparen. Wellicht zou uw woning dan een paar procenten goedkoper kunnen zijn. Echter, helemaal nu vandaag de dag de energiekosten de pan uit rijzen, zijn de besparingen op de energiekosten veel belangrijker. Dit merk je niet alleen iedere maand in de beurs maar heeft ook een veel lagere uitstoot en lagere impact op de natuur. 

Met andere woorden: BetaalbaarWonen maakt niet alleen woningen betaalbaar, zij reduceert ook drastisch de maandelijkse kosten voor onderhoud en energie.

RUIMTE EN LAYOUT

De toepassing van de modulaire NedPanel CSIP-panelen voor de bouw van onze woningen garandeert een maximaal woonoppervlak en het modulaire ontwerp maakt het gemakkelijk om later de woning te laten meegroeien met de behoeften van uw woonsituatie.

MATERIAALKEUZE

BetaalbaarWonen selecteert al de toegepaste materialen met oog voor het milieu. Het is ons belangrijkste doel uitsluitend duurzame materialen te gebruiken om energiezuinige woningen te creëren die minimaal onderhoud nodig hebben met een lange levensduur.

EENVOUD EN GEMAK

Al onze woningen zijn makkelijk te bedienen met ons speciaal ontwikkelde smart-home systeem. Dit systeem verhoogt het wooncomfort doordat u de scènes exact kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. U kunt de woning bedienen op afstand via uw telefoon of in de woning met spraak commando’s.